EU efteruddannelse til lastbilchauffører

EU efteruddannelse for chauffører - få dit eu bevis her

Er du chauffør og skal have fornyet dit eu bevis? Så er det her, du skal tilmelde dig. EU efteruddannelsen er for chauffører, der ønsker at opdatere deres kompetencer og viden om de nyeste regler og love. Kurset er på 5 dage og afsluttes med et AMU bevis på eu efteruddannelse. Du får et midlertidigt EU bevis med efter kurset og efterfølgende kan du bestille det blå chaufføruddannelsesbevis.

Du lærer blandt andet om:

- De nyeste regler for gods og lastbiltransport

- EU-kontrollen

- Brugen af ​lastbilchaufføruddannelsesbeviser

- EU-vejtransportdirektivet

- Godstransport i EU

Alle chauffører, der ønsker at køre i Danmark og resten af EU, skal have et chaufføruddannelsesbevis. Dette bevis viser, at du har gennemført EU kvalifikation og dermed har lov til at køre med gods i Danmark og EU.

EU efteruddannelse for godschauffører - Fagnummer 48611, 48660, 48466

Varighed: Kurset varer i 5 dage.

Forny EU bevis

Ved Trafikskolen kan du forny dit EU bevis på 5 dage. Dit chaufføruddannelsesbevis skal fornyes hvert 5 år og kan tages som et AMU kursus. Det betyder, at du kan få det til en nedsat pris igennem din arbejdsgiver og du kan få løntabsgodtgørelse under kurset. Se meget mere om satserne og mulighederne under vores fane til Virksomheder. På kurset får du opdateret din viden indenfor dit arbejde og en dag kommer du på glatbane for at styrke dine færdigheder til alle situationer. 

Hvor meget koster EU efteruddannelse?

EU efteruddannelse koster 1.040,- kroner.

Der er mulighed for både at tage EU bevis som dagshold, aftenhold og weekendhold.

Tilmeld dig her

Hvad er EU efteruddannelse?

EU efteruddannelse er et kursus, som chauffører skal tage for at forny EU beviset og chaufføruddannelsesbeviset. Beviset er nødvendigt for at køre som gods- eller buschauffører i Danmark og resten af EU.

På eu efteruddannelsen lærer chaufførerne om de nye regler for kørsel i EU, og hvordan man får det bedste ud af sin kørsel. Kurset er på 5 dage, og chaufførerne får et bevis, når de har gennemført det.

Hvor lang tid tager EU efteruddannelse?

EU efteruddannelse for chauffører tager 5 dage i alt. Kurset kan deles op i mindre bider, så du kan tilpasse det din arbejdsdag. Du kan splitte kurset op i 2 dage + 1 dag + 2 dage. Når du er på kurset er det fra klokken 08:00 - 15:24 hver dag, medmindre du er på vores aftenhold, som er fra klokken 15:30 - 19:15.

Hvordan tilmelder jeg mig eu efteruddannelse?

For at tilmelde dig eu efteruddannelse skal du have et chaufføruddannelsesbevis. Dette bevis kræver en bestået eu prøve, som enten tages i forbindelse med et 6 ugers kursus på godstransport/lastbilkørekort, eller ved et 4 ugers EU kvalifikationskursus. Hvis du har taget dit kørekort før 2009 kan du i de fleste tilfælde nøjes med efteruddannelsen for at få den. Ring for at få flere oplysninger.

Tilmeld dig her på siden ved at trykke tilmeld, eller tryk her.

Adgangsbetingelser

Kurset er til efteruddannelse for allerede etablerede chauffører, som i forvejen har haft EU bevis. Du kan ikke tage dette kursus, hvis du ikke har et lastbilkørekort.

Beviser

Efter kurset vil du modtage følgende bevis: 

  • EU bevis, som er gældende i 5 år.

Er der nogen fordele ved at tage eu efteruddannelse?

Ja, der er mange fordele ved at tage eu efteruddannelse. For det første vil du få et eu bevis, som viser, at du har gennemført et kursus i eu-reglerne for chauffører. Dette bevis er vigtigt, hvis du ønsker at køre lovligt med gods eller bus i EU. For det andet vil du lære om de nyeste regler og krav til chauffører, så du kan være sikker på at overholde dem.

Til sidst vil du også få adgang til et køreteknisk anlæg, hvor du kan øve dig i at køre lastbil eller bus. Dette er en god mulighed for at forbedre dine kørefærdigheder og forberede dig på at køre i hele EU.

Mulighed for løntabsgodtgørelse

Din arbejdsgiver kan søge om løntabsgodtgørelse på op til 4.700,- kroner pr. uge. Udover det, er der mulighed for både befordringsgodtgørelse og evt. tilskud fra kompetencefonde.

* priser gælder alle der ikke modtager kontanthjælp, dagpenge, eller som ikke er under AMU betingelserne. Er du i denne målgruppe, så kontakt os for yderligere oplysninger.

Gebyrer

Følgende gebyr skal påregnes ved fornyelse af dit EU kvalifikationsbevis:

1 x 260 kr. til Færdselsstyrelsen

Målgruppe

Kurset udbydes som et AMU kursus og den generelle målgruppe kan du finde på Undervisningsministeriets hjemmeside.​

Kurset gennemføres mandag til fredag kl. 8:00 - 15:24

Hvor lang tid tager det at tage EU-bevis?

Fornyelse af EU-bevis tager kun 5 dage til gods og lastbil.

Hvad koster EU-bevis til lastbil/bus?

Fornyelse af EU- bevis til lastbil og bus koster 640 kr.

Hvor længe gælder et EU-bevis?

EU-beviset gælder i fem år.

Kan man køre lastbil/bus uden EU-bevis?

Nej, ifølge loven må du ikke køre uden et gyldigt EU-bevis. Hvis du som chauffør bliver stoppet af politiet, så får både chauffør og vognmanden en stor bøde.