Efteruddannelse til varebilschauffører

Kurset henvender sig til allerede igangværende varebilschauffører, som skal gennemføre den lovpligtige efteruddannelse. Det er et krav for at køre varebil, at du besidder et VUB - (varebilchaufføruddannelsesbevis). Hvis du allerede har minimum 2 års erfaring som varebilschauffør, eller hvis du har et VUB-bevis som er ved at udløbe, kan du nøjes med at tage 2 dages efteruddannelse. Kurset giver deltageren det lovpligtige Varebilschaufføruddannelsesbevis (VUB Bevis)

Se kursuskalender for aktuelle hold eller kontakt vores kundeservice på tlf 75136384

Pris: 416,- kroner

Varighed: 2 dage

Adgangskrav til Varebilchauffør Efteruddannelse:

- Kørekort til bil, kategori B 

- Bevis for at deltageren har fået godkendt erfaringskravet(2 år) af Færdselsstyrelsen, eller har et VUB Bevis

Hvornår skal du på Efteruddannelse

Du skal på kursus hvert 5 år. Hvert 5 år vil din varebilchaufføruddannelsesbevis udløbe og derfor skal du have taget en efteruddannelse inden at det udløber, hvis du vil forsætte som varebilchauffør.

Efteruddannelsen er lovpligtig og med et godt kursus til at bygge ovenpå det du har lært sidst på kursus, så vil gavne både dig som chauffør, men også din vognmand at tage på kursus. Det gavner jer begge i forhold til blandt andet: ergonomi, uheldsforbyggelse, førstehjælp og lastsikring.

Beviser: Når du har gennemført kurset og bestået din prøve får du udstedt følgende beviser:

  • AMU kursusbevis
  • Varebilchaufføruddannelsesbevis (VUB Bevis)

Kurset indeholder følgende emner:

- Færdselsregler

- Miljø

- Uheldsforebyggelse

- Ergonomi

- Førstehjælp

- Lastsikring

Gebyrer

Gebyr til Færdselsstyrelsen for sagsbehandling af beviser og tilladelser: 0,- kroner.

Er du ny chauffør?

Vil du gerne være varebilchauffør, men har ikke arbejdet med det før? Så skal du tage grundkurset indenfor varebilchauffør. På grundkurset får du alt den viden som du skal bruge, for at opstarte som varebilschauffør. Uden et VUB-bevis, så kan du ikke arbejde som chauffør i en varebil. Normalt anbefaler vi, at du skal tage et lastbilkørekort i stedet, så vil du aldrig være i tvivl om hvor meget du må køre med, hvor grænserne er og samtidig må du køre i alt fra bil til lastbil, uden begrænsninger. Se meget mere her om grundkurset for varebilchauffør: Varebil grundkursus

Mulighed for løntabsgodtgørelse

Fordi du skal på kursus, så har du mulighed for at få løntabsgodtgørelse, også kaldet VEU-godtgørelse. Den kan du få, hvis du bliver tilmeldt af virksomheden, eller hvis du selv tilmelder dig som medarbejder eller selvstændig ved en virksomhed. Løntabsgodtgørelsen kan du læse mere om og hvor meget man kan få, her: trafikskolen.dk/virksomheder

Er du klar til at tage det næste skridt i din karriere som varebilschauffør? Tilmeld dig et af vores efteruddannelseskurser i dag. For mere information om kurserne, tilmeldingsproceduren, eller hvis du har brug for vejledning til at vælge det rigtige kursus for dig, er du velkommen til at kontakte os.

Målgruppe

Kurset udbydes som et AMU kursus og den generelle målgruppe kan du finde på Undervisningsministeriets hjemmeside.