Udbudspolitik
Nærværende udbudspolitik indeholder følgende delelementer:
- Formål
- Aktuelle udbudsgodkendelser og geografisk dækningsområde
- Afdækning af uddannelsesbehov
- Indsatsområder
- Markedsføring
- Kvalitetssikring
- Udlægning og udlicitering af udbudsgodkendelser
1. Formål
Ved Trafikskolen bestræber vi os aktivt på, at tage ansvar for at tilsikre imødekommelse af erhvervslivets efterspørgsel på voksen- og efteruddannelse, samt kontinuerlig udvikling.
Således har Trafikskolen, jf. retningslinjerne fra Ministeriet for Børn og Udvikling, udarbejdet en nærværende udbudspolitik, som årligt revurderes og godkendes af skolens bestyrelse. Formålet med udbudspolitikken er, at synliggøre overfor virksomheder, kursister og øvrige samarbejdspartnere, hvordan Trafikskolen i praksis arbejder målrettet med, at efterleve og imødekomme det aktuelle uddannelsesbehov.
2. Aktuelle udbudsgodkendelser
Trafikskolen er godkendt som udbyder af AMU-kurser indenfor person og gods områder. Således er Trafikskolen godkendt til nedenstående Fælles Kompetencebeskrivelser (FKB):
- FKB nr. 2280 Vejgodstransport.
- FKB nr. 2288 Personbefordring med bybus og rutebil.
- FKB nr. 2859 Personbefordring med mindre køretøjer.
Trafikskolen er godkendt til geografisk, jf. Trepartsaftalen, at udbyde de nævnte uddannelsesområder i Danmark.
3. Afdækning af uddannelsesbehov
Med henblik på at opfange og imødekomme de specifikke behov for en målrettet uddannelsesindsats, har Trafikskolen stort fokus på virksomhedskontakten gennem en intensiveret konsulent- og vejledningsindsats, særligt i forhold til de små- og mellemstore virksomheder. Trafikskolens afdækning af arbejdsmarkedets behov sker i tæt dialog med arbejdsgivere (private såvel som offentlige), faglige organisationer, jobcentre, erhvervs- & udviklingsråd, regioner, kommuner, LUU`erne, samt skolens bestyrelse og relevante udvalg.
4. Indsatsområder
Trafikskolen repræsenterer et meget bredt uddannelsesudbud og besidder, i kraft af dette, et højt antal forskelligrettede spidskompetencer. Trafikskolen er således i stand til at imødekomme store dele af transportområdets uddannelsesbehov og tilrette prioriteringer, efter den aktuelle efterspørgsel. Trafikskolen har et konsulentteam der, i såvel opsøgende arbejde som opfølgning på henvendelser, fokuserer på Trafikskolens samlede efteruddannelsesudbud og godkendelser. Konsulenterne er organiseret således, at mange uddannelsesområder repræsenteres i kontakten med både arbejdsmarkedet, de ledige og den enkelte. Derudover er nedenstående særlige indsatsområder prioriteret i det opsøgende arbejde:
Transport & Logistik med fokus på:
- Godsbefordring
- Personbefordring
5. Markedsføring
Trafikskolens markedsføringsafdeling understøtter med opsøgende indsats, som konsulentteam og vejledere udfører dagligt, og henvender sig primært til AMU-målgrupperne, uddannelsesansvarlige og ledelse i landets virksomheder, jobcentre, A-kasser, kommuner, regioner, erhvervsråd, netværk samt brancheorganisationer.
Trafikskolen tilstræber en saglig og professionel opsøgende indsats og markedsføring af alle uddannelser, skolen udbyder. Markedsføringen overholder regelsæt omkring markedsføring af AMU og medvirker generelt til at forstærke profilen, som udbyder af kompetencegivende voksen- og efteruddannelse. Trafikskolen anvender diverse medier til markedsføring af uddannelserne og udbuddet – herunder onlinemedier, hjemmeside og kursusportaler, samt sociale medier, endvidere markedsføres aktuelle kurser lejlighedsvist via avis- og arrangementskampagner.
6. Kvalitetssikring
Som godkendt udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser, er Trafikskolen underlagt de gældende ministerielle retningslinjer for udbud og afvikling af alle AMU-aktiviteter. Dette ansvar tager Trafikskolen naturligvis seriøst, og derfor er det daglige kvalitetsarbejde et centralt omdrejningspunkt for alle medarbejdere, der er involveret i gennemførelsen af AMU – såvel undervisere, administrative medarbejdere og opsøgende konsulenter har en formuleret kvalitetspolitik, der indeholder en række procedurer for optag, planlægning, gennemførelse og opfølgning på diverse AMU-kurser. Enhver ny medarbejder, der beskæftiger sig med AMU området, bliver indledningsvis introduceret for denne politik, samt væsentlige delområder i ministeriets regelsæt for AMU (herunder også baggrunden herfor), dertil får vedkommende indblik i, hvordan Trafikskolens kvalitetspolitik udmøntes i praksis.
Såvel nye, som erfarne medarbejdere, modtager desuden regelmæssigt opfølgning på relevante fokusområder, indenfor det kontinuerlige arbejde med at sikre kvaliteten i AMU.
7. Udlægning og udlicitering af udbudsgodkendelser
Formålet med hhv. udlægning og udlicitering af undervisning er, at sikre deltagerne en rimelig lokal, regional og landsdækkende uddannelsesdækning, så AMU er optimalt tilgængelig for deltagere og virksomheder i den geografi skolen dækker.
Som følge heraf, indgår Trafikskolen aftaler om udlagt og udliciteret undervisning, for at understøtte, at uddannelsesbehovet, hvor Trafikskolen ikke selv har de specifikke faglige forudsætninger for enkelte uddannelser i en FKB. Alle aftaler om udliciteret og udlagt undervisning, er synlige på skolens hjemmeside, hvor retningslinjerne for evt. indgåelse af samarbejdsaftaler herom, desuden fremgår.
I forhold til aftalegrundlag sikres det altid, at dette sker på baggrund af ministeriet og godkendte kontrakter, ligesom Trafikskolen, jf. gældende regler, aktivt påtager sig tilsynsforpligtigelsen, som sikrer, at kvaliteten for udliciteret og udlagt undervisning følger gældende love og regler for arbejdsmarkedsuddannelser. I praksis udmøntes tilsynspligten, som en naturlig del af Trafikskolens overordnede og generelle kvalitetsarbejde, skitseret ovenfor.