amu center i esbjerg med undervisning

Et AMU center i Esbjerg tager kampen op med den normale 8 - 16 strategi og tilbyder mere fleksibilitet overfor dem, som ikke kan tage på kursus i arbejdstiden.

Normalt tager man på AMU kursus imellem 8:00 - 15:24. Problemet er bare, at en selvstændig vognmand ikke har tiden til, at sidde på skolebænken i dette tidsrum. Han skal ud og tjene penge. Det har Trafikskolen erfaret igennem tiden og derfor tilbyder de løbende amu kurser om aftenen og weekenderne.

”Vi har haft mange opkald fra vognmænd igennem tiden, som ikke kan finde tid i en travl hverdag til, at tage på efteruddannelse hvert 5 år, som ellers har en konsekvens af kørselsforbud.” Fortæller Syrak Underbjerg, direktør af Trafikskolen ApS og fortsætter: ”Vi fandt hurtig ud af, at mange vognmænd og hårdtarbejdende chauffører ikke har mulighed for, at tage på kursus indenfor normal arbejdstid og det skulle der gøres noget ved. Vi skal være tilgængelige når man skal på kursus og derfor tilbyder vi i dag både dagskurser, aftenkurser og weekendkurser. På den måde vil der altid være muligheder for, at komme på kursus uden, at det går ud over arbejdet.”

Trafikskolens kurser er indenfor transportbranchen, som indbefatter bus, lastbil og taxa. Transportbranchen har altid haft travlt, men efter Covid-19 i 2020 og 2021, så er det blevet værre. Meget mere travlt og der er mangel på chauffører i branchen mere end nogensinde før.

Uddannelseschef Adis Abaz fortæller ”Transportbranchen har ændret sig meget de senere år og vi kan mærke hvor travlt vognmændene har. Vognmænd ringer ofte og spørger efter fleksible kursustider og kurser i weekenden, for at få deres hverdag til at hænge sammen. Derfor står vi klar, når de er klar. De har ønsket både aftenundervisning og weekendundervisning, så derfor har vi selvfølgelig lavet det. Når en vognmand har travlt, så er det vores opgave at stå klar med hjælpen indenfor hvad vi kan.”

Hvad gør et AMU center for, at der kommer flere ind i transportbranchen?

”Vi gør alt hvad vi kan for, at der kommunikeres ud til interesserede. Hvis man ønsker et jobskifte, eller står som ledig og overvejer transportbranchen, så er det den helt rette tid til, at starte.” Fortæller marketingansvarlige, Mikael Falck. ”Vi står med et stort ansvar imellem vognmænd og kursister. Vi skal hele tiden være i kontakt med begge parter for, at høre hvad de ønsker og hvad der er behov for. På den måde kan vi komme med de rigtige informationer, ud til alle interesserede i området og skabe en større interesse for, at tage action på tilmeldingen.”

Trafikskolen har i 2019 fået deres egen selvstændige godkendelse til at drive AMU kurser. ”Fleksibilitet og høj faglighed skal være grundstenen ved Trafikskolen.”

Læs mere på www.trafikskolen.dk