kørekort som 17 år

Kørekort som 17 år

Den 1. Januar 2017 var startdatoen som gjorde, at man som 17 årig kan tage kørekort til personbil. Her kan du læse mere om hvad der er af krav til dig som fører og dig som passager. Vi afslører også om det koster mere at tage kørekort som 17 årig og andre relevante regler som du skal forholde dig til i trafikken.

Hvornår kan du starte på kørekort til bil?

De fleste glæder sig til at tage kørekort og faktisk så meget, at de venter spændt fra de fylder 16 år gammel. Du må starte på kørekort til personbil 3 måneder for du fylder 17 år. Det kan dog være en idé at vente en lille smule længere, da man ikke må gå til køreprøve før den dag man fylder 17 år. Et kursus ved Trafikskolen tager f.eks. typisk kun 6 - 8 uger.

Kørekort pris som 17 år

Når du tager kørekort som 17 årig er der ikke mere teori- eller kørelektioner end en person der er 18 år gammel eller ældre. Du skal som alle andre have 29 teorilektioner, 16 køretimer, 4 lektioner manøvrelektioner og 4 køretekniske lektioner. Derudover skal du tage den samme teori- og køreprøve som dem over 18 år. Når du skal have samme lektioner til teori og køretimer, så vil prisen derfor også være den samme. Ved Trafikskolen koster lovpakken 14.495,- kroner. (Prisen er taget af prisen i 2022, men kan stige eller falde)

Tilmeld dig her: https://trafikskolen.dk/andre-hold/koerekort-til-personbil

Kørekort 17 år regler

Når du er under 18 år, må du ikke køre uden en ledsager. Der er endda også krav til ledsageren og dig der fører bilen. Du må blandt andet kun køre i Danmark og så er det dig som fører af bilen der har ansvaret for kørslen og dermed for bøder og straffe. Se mere om kravene her:

  • Ledsageren skal minimum være 30 år.
  • Ledsageren skal have haft dansk kørekort, uden at havde den frakendt i perioden, i 10 år.
  • Ledsager og føreren skal begge have deres kørekort med.
  • Ledsager og fører skal begge kunne køre bilen lovligt. Det vil sige, at man ikke må have indtaget stoffer, være træt, syg, eller have en promille over 0,5.
  • Indtil man er 18 år, må man kun kører i Danmark.
  • Ledsagerens vigtigste opgave er at give råd og vejlede den 17 årige og hjælpe med at bevare overblikket.

Læs mere om kørekort her: https://trafikskolen.dk/andre-hold/koerekort-til-personbil

Førstehjælpskursus kørekort

Når du skal tage kørekort til personbil skal du have førstehjælp også. Det er typisk ikke med i startpakken som du køber ved køreskolen, men det er noget du skal tage ved siden af, oftest 8 timer en lørdag eller søndag under kurset.

Førstehjælp er nødvendigt når du skal have dit kørekort, for uden førstehjælp må du ikke gå op til teori- og køreprøve. Ved Trafikskolen udbyder vi førstehjælp og ligger holdene tæt op af kurset, så du altid har mulighed for at få det. Førstehjælpskursus koster omkring 600 kroner. Se mere her: https://trafikskolen.dk/andre-hold/foerstehjaelp

Lægeerklæring til kørekort og alt som du skal forberede

Når du skal starte på kørekort, skal du have forberedt nogle få ting til opstart. Det kan være en god idé at have det klaret på forhånd i god tid, men det kan også vente til de første dage hvor du er i gang med at tage kørekort.

Du skal have lavet en lægeattest. Få at få en lægeattest skal du ringe til din egen læge og have forklaret dem, at du skal have taget et kørekort og du derfor skal bruge en lægeattest. Den koster cirka 500 kroner.

Udover lægeattesten skal du have taget et pasfoto. Det er det foto der kommer på dit kørekort, så der er nogen krav for hvordan den skal tages. Derfor anbefaler vi, at du tager til en fotograf og får taget billederne. De koster omkring 100 kroner.

Hvis du er under 17 år skal dine forældre skrive under på, at du må tage kørekort. Derfor skal de enten med og underskrive, komme forbi Trafikskolen og underskrive en dag, eller du kan få en seddel med hjem som de skal underskrive. Det er vigtigt for, at du må starte på at tage kørekort.

 

Gør som mange andre. Tag dit kørekort ved Trafikskolen i Esbjerg.