lastbil, bus og taxikørekort i esbjerg

Ved Trafikskolen er vi meget opmærksomme på de stigende priser på brændstof og derfor har vi samlet de 8 bedste råd fra vores kørelærere, som alle har undervist i energibesparende kørsel.

Vores 8 bedste råd til at spare brændstof

  1. Sænk hastigheden 
  2. Hold et korrekt dæktryk
  3. Forudse trafikken
  4. Brug start/stop
  5. Fjern unødvendig baggage
  6. Overhold fartgrænsen
  7. Undgå korte og unødige ture
  8. fra 110 km/t til 130 km/t øger du forbruget med 20%

 

Sænk hastigheden

Når du sænker hastigheden sparer du mere brændstof. I byen har de fleste en tendens til at vi skal køre imellem 50 - 60 km/t, men hvis du sænker hastigheden til imellem 40 - 50 km/t i et højt gear vil du spare 10 - 20% brændstof. 

Hold et korrekt dæktryk

Det kan være en god idé at holde øje med dæktrykket på din bil. trykket kan falde med tiden og dermed skabe en dårligere kørsel, som både påvirker dine bremser og brændstofforbrug. Man anbefaler at tjekke dæktrykket hver 14 dag, eller pr. 1000 kørte kilometer. 

Forudse trafikken

Vi kender det alle sammen. Der er grønt i lyskrydset der er en kilometer fremme. Vi sætter farten op. Når vi kommer tæt på skifter lyskrydset og vi vælger nu om vi køre overfor rødt, eller om vi træder hårdt på bremsen. Ved at sænke farten fra start og lade bilen trille så snart vi kan se, at vi ikke når over lyskrydset, der sparer vi en del brændstof. 

Brug start/stop

En af røverne for brændstof, som vi intet får ud af er når vi holder i tomgang. Hvis du kommer til et lyskryds som lige er skiftet til rødt, så er det bedre for bilen og brændstofforbruget at du stopper bilen og tænker når den skifter igen. De nyere biler plejer at have denne funktion, som også viser, at man sparer en del ved at lade den slukke bilen. 

Fjern unødvendig baggage

Har du en stadig en tagboks på bilen efter ferien? Har du stadig værktøj fra renoveringen? eller køre du rundt med børnenes tøj, selepuder osv, som ikke bruges mere? Husk at fjern unødvendig baggage. Det kan spare dig for mange penge, at fjerne vægten fra bilen. 

Hurtig acceleration sluger

Hvis du vil spare brændstof hvor det batter, så skal du overveje hvordan du gasser op. Hvis du accelererer voldsomt op i fart efter at holde i et lyskryds, for at bremse ned i lyskrydset 200 meter henne, så kan du nok forvente, at der er gået en masse brændstof til spilde. 

Undgå korte og unødige ture

En af synderne når vi betaler for brændstof er også dovenskab. Vi alle kan vist indrømme at vi har startet bilen for at køre de få hundrede meter ned til en ven, eller fordi vi skal ned og handle. Det regner og  vi havde ikke lysten til at gå den vej. Netop derfor står du og betaler for brændstof i dette øjeblik.

fra 110 km/t til 130 km/t øger du forbruget med 20%

En måske vigtig information til dig der ofte kører motorvej er, at hvis du kører 130 km/t og sænker farten til 110 km/t, så sparer du faktisk 20% af brændstofforbruget. Det er altså 1/5 del af tanken du sparer, hvis du kører en hel tank af på motorvejen. 

 

Hvis du vil have undervisning indenfor at spare mest brændstof, kan du overveje at tage et af vores AMU kurser, som du finder her: https://trafikskolen.dk/amu-kurser

Spar brændstof og spar penge.