Sarah fik buskørekort, taxakørekort og må køre flextrafik som ny jobmulighed

Mød Sarah, som er kommende chauffør. Før arbejdede Sarah inden for Social og Sundhedsarbejdet i 9 år. Efter en kort sygdomsperiode besluttede Sarah at søge nye udfordringer, men stadig med ønsket om at arbejde med mennesker.

Præsentation af branchen som chauffør

Hos Jobcenter Esbjerg fik Sarah tildelt en god og hjælpsom jobkonsulent, der viste hende mulighederne på arbejdsmarkedet. En af mulighederne var chaufførbranchen, der lød spændende og derfor mødtes Sarah med Trafikskolen, hvor hun blev fortalt om de mange forskellige kurser inden for taxi, flextrafik, lastbil og bus. Med Sarahs baggrund inden for SoSu ønskede hun at arbejde i en lignende branche, og en mulighed for at blive flextrafikchauffør blev derfor skabt.

For at have alle de nødvendige kompetencer inden for flextrafik og for at sikre Sarah en lang fremtid i branchen, godkendte jobcentret en plan, der gav hende både buskørekort, taxakørekort og BAB 1+2+3a & 3b kursus. Nu kan Sarah køre alle slags køretøjer inden for flextrafik.

Sarah fortæller: "Jeg glæder mig til at færdiggøre kurset og komme ud som chauffør. Jeg kan bruge mine kompetencer fra SoSu-uddannelsen til at hjælpe ældre og handicappede mennesker i en ny branche. Jeg føler det som en god mulighed at blive chauffør, og jeg trives med at arbejde med mennesker."

Kursus for dig der vil arbejde i en ny branche.

Bliv Flextrafikchauffør på kun 17 dage

Ved Trafikskolen kan du blive Flextrafikchauffør på kun 17 dage. Du skal som minimum bruge et taxakørekort og et BAB-kursus for at blive chauffør indenfor Flextrafik. Sarah fik mulighed for at tage både taxakørekort og buskørekort for at kunne arbejde med alle størrelser af køretøjer. Det giver en fleksibilitet overfor den kommende arbejdsgiver og mulighed for en lang karriere indenfor chaufførfaget.

Fuld støtte på hjemmefronten

Med hensyn til arbejde, så har Sarah allerede snakket med 4 arbejdsgivere om arbejde. Hun er ikke urolig for at gå arbejdsløs længe efter endt kursus og hun ved allerede hvor hendes førsteprioritet for arbejde vil være.

Under kurset har der både været en vognmand ude på kurset og fortælle om arbejdet som chauffør og Sarah har haft kigget på Trafikskolens Job-service-væg, hvor der hænger ledige stillinger fra arbejdsgivere i Esbjerg & omegn.

Sarah har både mand og børn derhjemme og de støtter hende i den nyskabte drøm om, at blive chauffør ved flextrafik.

Trafikskolen hjælper med at finde arbejde efter endt kursus

Drømmejobbet for Sarah beskriver hun selv som:

Arbejdspladsen må gerne ligge indenfor 30 minutter fra hjemmet. Arbejdstiden skal helst være mandag til fredag fra 30 timer og op. Og det sidste hun nævner er, at det gerne må være en liftbil – det kræver nemlig lidt ekstra og så kan man køre blandet kørsel, så det ikke bliver for ens hele dagen.

Sarah kommer med budskab til andre der skal på kursus: "På kurset får man et godt netværk af kursister hvor der er plads til alle, der er god kommunikation og så hjælper man hinanden igennem kurset. Både de ansatte og kursister har en bred aldersforskel, som giver gode muligheder for dialog i klassen. Det vigtigste for at komme godt igennem kurset er motivation og viljen – det gør det hele meget sjovere."

Bliv flextrafikchauffør på kun 7 dage og taxachauffør på 10 dage

Fra Trafikskolen kan vi kun anbefale Sarah til en kommende arbejdsgiver.