lastbilkørekort i esbjerg som amu kursus ved trafikskolen

Hvad tjener en lastbilchauffør?

En lastbilchauffør kan arbejde med mange forskellige ting og derfor kan lønnen svinge meget. Hvis man kører som fragtmand eller med farligt gods, så er lønnen lige omkring 30.000 kroner i måneden. Udover den faste løn, så kan man få en del tillæg når man f.eks. køre med farligt gods, eller sover i lastbilen nogle dage om ugen. Dermed kan lønnen også komme op over 45.000,- kroner.

Hvis man kører renovation kan lønnen ligge op imod 36.000 kroner i måneden. (kilde: ug.dk)

Hvad skal der til for at blive chauffør?

Hvis du gerne vil prøve kræfter som lastbilchauffør, skal du tage kørekort til lastbil kategori C. At tage kørekortet på amu kursus vil tage 30 dage hvis du er over 21 år, hvor du bestemmer om det skal tages på enten dags- eller aften/weekendhold.

At være lastbilchauffør kan give en del forskellige muligheder. Der er mulighed for at køre fra 08:00 - 16:00, men der er også mulighed for at køre hver anden uge alle 7 dage og så holde ugen efter fri. Samtidig er der også langturschauffører som kan køre op til flere måneder ud i verden med gods og så holde lang tids fri efterfølgende.

Med alle de forskellige chaufførjobs der er, giver det mulighed for at have forskellige muligheder med familie, hobbyer osv.

Hvad laver man som chauffør?

Som lastbilchauffør læsser du selv godset og arbejder med fragtpapirer og køresedler, samtidig med at du har ansvaret for bilens sikkerhed. At være lastbilschauffør giver en del frihed, men ansvaret følger lige så meget med, da man oftest kører for vognmænd, fragtmænd og andre transportfirmaer.

Chaufføren har den direkte kontakt med både afsender og modtager af godset, som betyder, at der fokuseres meget på den enkelte chaufførs ageren i forskellige situationer.

Stillingsbetegnelser som lastbilchauffør:

  • Eksportchauffør
  • Tankbilchauffør
  • Fragtmand
  • Lastbilchauffør
  • Varevognschauffør
  • Langturschauffør
  • Varevognschauffør
  • Kurér