BAB kursus og flextrafik som taxachauffør

Som Taxachauffør kommer du ud og køre mange forskellige opgaver. Nogle af opgaverne kræver et ekstra kursus, som varer 5 dage. Det hedder et BAB kursus. Når du har klaret det, kan du også køre flextrafik.

Ved Trafikskolen kan du tage et taxakørekort på kun 10 dage. Dette giver dig kvalifikationerne til at blive taxachauffør og/eller limousinechauffør og du kan derefter køre taxa både dag og nat. Som taxachauffør er der mange opgaver der skal køres og forskellige opgaver kræver forskellige kvalifikationer. Heldigvis kan de fleste opgaver klares med selve taxakørekortet, men skal der køres sygetransport, er et BAB kursus et must idag. BAB kurset, som i daglig tale kaldes Flextrafik, tager 5 dage at tage. 

For at tage et taxakørekort, skal du opfylde disse krav: 

Betingelser for taxakørekort
  • Du skal være fyldt 21 år på tidspunktet for aflæggelse af de afsluttende prøver
  • Du skal have haft kørekort til kategori B i mindst 3 år.
  • Ansøgeren skal forevise gyldigt, originalt kørekort til kategori B.
  • Optagelse på et (Taxa) kvalifikationskursus forudsætter, at ansøgeren behersker det danske sprog på min. niveau Dansk 2. Vi hjælper gerne med en vurdering på sprog.

Idag er der mange vognmænd, som får opgaver ind på både almindelig taxa og flextrafik. Derfor stiller de flere krav. 

Idag kan alle vognmænd søge om kontrakt med flextrafik. Der ses ofte, at med både almindelig taxa og flextrafik, så søger vognmændene også efter personale, som kan begge dele. Det som ofte ses er, at en arbejdsdag på 8 timer kan lyde således: Flextur fra klokken 08 - 10, almindelig taxakørsel fra klokken 10 - 14, og flextur igen fra klokken 14 - 16. 

På grund af de forskellige opgaver der kræver forskellige kvalifikationer, så søger vognmænd ofte efter nyt personale, som har begge kvaliteter. På den måde er de sikret, at de altid kan begge dele og dermed giver mest værdi for vognmanden. 

 

Vi anbefaler alle der tager taxakørekort ved os, at tage de sidste 5 dage oveni og få et BAB kursus, til at køre flextrafik. På den måde har du større muligheder for at finde arbejde, og du kan tilpasse dig arbejdsdagen mere fleksibelt. 

Infoboks omkring BAB kursus:

Som flextrafikchauffør kan du rumme mange opgaver og du sætter de bedste forudsætninger for dig selv. Du kan primært arbejde som: 

  • Flextrafikchauffør
  • Offentlig servicetrafik
  • Siddende sygetransport
  • Handicapkørsel
  • Lægetransport