EU bevis og efteruddannelse for chauffør

Ved du, hvad et EU bevis er? Hvis du er i transportbranchen, eller overvejer at træde ind i den, er dette lille plastikkort ikke bare en formalitet - det er din nøgle til at køre på Europas veje. For alle lastbil- og buschauffører er det vigtigt at holde sig opdateret omkring reglerne for EU-efteruddannelse. EU-beviset, også kendt som chaufføruddannelsesbeviset, er en nødvendighed for chauffører, og det skal fornyes hvert 5. år. Hvis du er en af dem, der snart skal have fornyet dit bevis, så læs videre her for at sikre, at du er helt klædt på til processen.

Hvad er EU efteruddannelse, og hvorfor er det vigtigt?

EU-efteruddannelse er en lovpligtig uddannelse for lastbil- og buschauffører i EU. Formålet med denne uddannelse er at opretholde og forbedre chaufførernes faglige kompetencer, så vejene bliver sikrere for alle. Uddannelsen fokuserer på alt fra sikkerhed på vejene, førstehjælp, økonomisk kørsel til kundeservice. Det er ikke kun en formalitet – det er en investering i din sikkerhed og effektivitet på arbejdspladsen.

Trin-for-trin guide: Forny dit EU bevis i 2023

  • Find et godkendt kursussted: Det er valgfrit hvilket AMU center du vælger at tage efteruddannelsen på. Trafikskolen er for mange det foretrukne valg. Se alle kurser for efteruddannelse her: Efteruddannelse datoer
  • Deltag og gennemfør kurset: Få det bedste ud af kurset og brug det du kan til fremtidig arbejde. Mange tager det som en miniferie, hvor man ikke laver det daglige arbejde. 
  • Modtag dit nye bevis: Efter kurset får du et nyt chaufføruddannelsesbevis, som er gyldigt i 5 år.

Sådan får du et EU bevis

Hvis du ikke har haft et EU bevis før, er der 3 måder at få det på. Læs mere nedenfor 

  1. Grunduddannelse: For nye chauffører begynder processen med en grunduddannelse, som typisk varer fire uger og med en EU prøve på sidste dag. Når man tager lastbil- og buskørekort på AMU kursus er disse 4 uger medregnet i de i alt 6 ugers kursus.
  2. Kørekort fra før 2009: Er du en af dem der har taget lastbil- eller buskørekort før 2009 og aldrig haft et EU bevis før? Så kan du være heldig kun at skulle på 5 dages efteruddannelse. Ring til os for at høre nærmere om hvad regler der gælder.
  3. Efteruddannelse og fornyelse: For at sikre, at alle chauffører fortsat er opdaterede med de seneste færdigheder og viden, kræver EU, at du deltager i efteruddannelse hvert femte år. Dette indebærer yderligere 37 timers undervisning, spredt over fem dage.Husk at forny dit bevis hvert femte år ved at gennemgå den nødvendige efteruddannelse.

Se ledige datoer for efteruddannelse her

Tilmeld dig EU efteruddannelse for lastbilchauffører

Tilmeld dig EU efteruddannelse for buschauffører

Nøgleord: EU-bevis, lastbilchauffør, buschauffør, EU-efteruddannelse, chaufføruddannelsesbevis, fornyelse af EU-bevis, sikkerhed på vejene, 2023.

EU bevis og efteruddannelse for chauffør