Læs hele artiklen her: www.finduddannelse.dk

Der er behov for flere chauffører i transportbranchen i Danmark. Men hvordan bliver man chauffør, hvilke uddannelser/kurser udbydes der og hvor lang tid tager det? Lyder livet på landevejene og friheden, der følger med som noget for dig? Så læs med her, hvor du bliver klogere på hvad et AMU kursus hos Trafikskolen i Esbjerg kan give dig.

Landets vognmænd ønsker inderligt at ansætte chauffører, men der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Ifølge flere medier er det desværre sådan, situationen er i dag, og det er også et billede, de kan nikke genkendende til hos Trafikskolen i Esbjerg, hvor vi tog en snak omkring AMU kurser med en af skolens ansatte, Mikael Falck.

Hvad er et AMU kursus?

AMU er en forkortelse for arbejdsmarkedsuddannelse. Et AMU kursus er målrettet både ansatte og ledige, der ønsker opkvalificering af deres kompetencer med henblik på en specifik branche. Sagt med andre ord, er AMU-kurser efteruddannelse til faglærte såvel som ufaglærte medarbejdere fra private og offentlige virksomheder. Ledige og selvstændige erhvervsdrivende har ligeledes mulighed for at gøre brug af et AMU kursus. 

Et AMU kursus er som udgangspunkt kortere varende uddannelser, og har til formål at afdække ufaglærte og faglærtes behov for at tilegne sig nogle af de kompetencer, arbejdsmarkedet efterspørger. Der findes rigtig mange forskellige AMU kurser, så der findes helt sikkert også et AMU kursus for dig. 

Indenfor transportområdet er der også udviklet en række AMU kurser, der kan give dig mulighed for beskæftigelse indenfor transportområdet, uden at du nødvendigvis skal ud og tage en længere erhvervsuddannelse. Et AMU kursus klæder dig simpelthen på til at gå direkte ud og varetage opgaven. 

Specialiseret AMU center

Det er selvfølgelig ingen undtagelse hos Trafikskolen i Esbjerg.
 

Hvor Trafikskolen siden 1993 har været en køreskole, har de siden 2011 haft AMU kurser, som var udliciteret igennem flere AMU centre.

I 2019 fik Trafikskolen deres egen selvstændige godkendelse i undervisningsministeriet, til at udbyde alle kurser inden for bl.a. godstransport, personbefordring med bybus og rutebil samt personbefordring med mindre køretøjer.

 

Hos Trafikskolen i Esbjerg kan du tage et AMU kursus indenfor transport, og du kan blandt andet tage følgende kørekort:

  • Kørekort til bus
  • Kørekort til lastbil
  • Kørekort til taxa
  • Kørekort som flextrafik chauffør

Trafikskolen - Dit private AMU center

Udover at være et specialiseret AMU center, er Trafikskolen også et privatejet AMU center. Det giver dig som kursist muligheden for fleksibel undervisning, der kan tilpasses så det passer ind i din hverdag. Hos Trafikskolen kan du nemlig vælge mellem kurser, der foregår om dagen og kurser, der foregår om aftenen og i weekenderne.

Du får dermed muligheden for at tilpasse det dit skema, uanset om du er ledig, du har et arbejde, der skal passes ved siden af kurset, eller om det bare lyder mere tiltalende med en fleksibel undervisningsform. 

Som aften- og weekendhold tager det respektive kursus selvfølgelig længere tid, da man kun har en halv dags undervisning, hvor man på dagholdene har undervisning i, hvad der cirka vil svare til en almindelig arbejdsdag. Den ene undervisningsform er ikke bedre end den anden - udbyttet og kvaliteten af undervisningen er præcis det samme.

Udover at være en fordel for folk i arbejde, der ønsker opkvalificering, kan undervisningsformen også være en fordel for personer, der f.eks. kan have svært ved at stå tidligt op, og være friske nok til at varetage et helt almindeligt kursus fra 8-16. 

Man skal heller ikke være bange for, at man som kursist skal afsætte en masse tid i fritiden til kurset. Som Mikael Falck siger, det er et AMU kursus, og det eneste, det kræver i tidsforbrug, er den tid, du rent faktisk er hos Trafikskolen og modtager undervisningen - teoretisk eller praktisk. Der er nogle kursister, der vælger at tage noget med hjem og efterspørger ekstra materiale, men det er bestemt ikke et krav eller en forventning fra Trafikskolen, at man "laver lektier". 

Læs meget mere her: Finduddannelse.dk