5 timers førstehjælp for chauffører - opdatering af førstehjælp

Førstehjælp for chauffører / Taxachauffører & Flextrafikchauffør

Som chauffør er der forskellige krav til hvad kurser og beviser du skal have for at kører som chauffør. Det er vigtigt at have alle beviser godkendt og løbende få fornyet dem, da man ellers risikerer at få lukket sin vogn fra kørselskontoret indtil der er styr på disse. Se nedenfor de nye regler til førstehjælpsbeviset der er kommet i 2022 & 2023, som både vedrører 8 timer og 5 timer.

8 timers førstehjælp til chauffører

Hvis du ikke har et førstehjælpsbevis der er max er 24 måneder gammelt, så er det første bevis som du skal ud og have erhvervet dig, et 8 timers færdselsrelateret førstehjælpskursus. Det er en færdselsrelateret førstehjælp, som du kender det fra da du tog bilkørekort. Den holder kun i 2 år og det er vigtigt at du fornyer den INDEN den udløber med et 5 timers førstehjælp til chauffører.

5 timers førstehjælp til chauffører

Der er lavet et nyt førstehjælpskursus til chauffører. Det officielle navn er ”Opdatering af førstehjælp for flex-, trafik- og taxachauffører” og varer 5 timer. Inden dit 8 timers førstehjælpsbevis udløber, skal du have 5 timers førstehjælp der opdaterer din viden indenfor førstehjælpen. Førstehjælpsbeviset er lige så vigtigt, som at forny dit BAB-bevis og chaufførbevis, da det er et krav fra Sydtrafik at dette opretholdes. Førstehjælpen på 5 timer er lavet til dig der er chauffør og giver dig en ekstra viden indenfor det, som du kan opleve i dit arbejde. Indholdet af kurset er nemlig:

  • Opdatering af førstehjælp ved hjertestop
  • Førstehjælp ved ulykker (del 2)
  • Førstehjælp til bevægelseshæmmede.

Førstehjælpen skal opdateres hvert 2. år og det er vigtigt at man tager det inden beviset udløber.

Tilmeld 5 timers førstehjælp her

Hvem skal have 5 timers førstehjælp?

Førstehjælpskurset er for dig der er chauffør og kører enten bus, taxa og/eller flextrafik. Det vil sige at hvis du har en jobtitel der har antydningen af buschauffør, taxachauffør og/eller flextrafikchauffør, så skal du tage et 5 timers førstehjælpskursus inden dit 8 timers førstehjælp udgår. Altså indenfor 2 år fra du har taget dit 8 timers førstehjælpsbevis.

Sydtrafik & Flextrafik stiller krav til førstehjælp.

Udbudsrunden fra Sydtrafik fortæller klart og tydeligt hvad chauffører i dag skal have af beviser for ikke at få stoppet arbejdet. Der står at nye chauffører skal have et 8 timers førstehjælpskursus indenfor færdsel og hjertestop. Erfarende chauffører skal efterfølgende have en opdatering af førstehjælpen. Det vil sige, at inden udløb af den 8 timers førstehjælp, så skal chaufføren have beviset fornyet med et 5 timers opdatering af førstehjælp.

Læs mere om udbuddet her: https://www.ethics.dk/ethics/eo#/fb733527-9e3f-42fe-b376-b8057213808f/publicMaterial