Kørekort til motorcykel kræver:

 • 30 teorilektioner (Ubegrænset adgang til teori undervisning)
 • 4 manøvrebanelektioner
 • 13 kørelektioner
 • 5 køretekniske lektioner
 • Køreprøve

​Holdstart

Holdstart bliver oprettet ved interesse, ring derfor gerne og spørg hvornår vi kan lave et holdstart.

Undervisningen består både af en teoretisk og en praktisk del. Du deltager i teoriforløb på 30 teorilektioner. Her vil du blive introduceret og ført sikkert igennem færdelsregler og lignende.

Den praktiske del består inden du får lov at køre på de rigtige veje af en manøvrebane hvor du lære at blive fortrolig med motorcyklen. Undervisningen afsluttes med et køretekniskkursus før du kan gå til køreprøve.

Pris. kr. 9.500,- + Gebyr (kr. 600,-)

Tilmeld hold

​Hvornår kan man få motorcykelkørekort?

I Danmark kan man tidligst erhverve motorcykelkørekort, når man er fyldt 18 år.

Først når man er fyldt 24 år, er man ikke længere underlagt betingelser om alder og erfaring, hvad angår de mange kategorier af MC-kørekort.

Der findes følgende kategorier af motorcykelkørekort, som fastsættes i forhold til alder og erfaring:

- ​A1 lille motorcykel

Alderskrav

Du kan tidligst erhverve motorcykelkørekort, når du er fyldt 18 år.
Inden du er fyldt 20 år, kan du kun erhverve kørekort til en såkaldt “lille motorcykel” (kategori A1) med højst 125 cc.

NB! Dog kan motorcykelmekanikere/motorcykelmekanikerlærlinge samt ansatte, værnepligtige eller frivillige i forsvaret i forbindelse med arbejdet eller tjeneste få dispensation til at erhverve førerretten til “mellemstor motorcykel” (kategori A2) i en alder af 18 år.
Tager du motorcykelkørekort efter du er fyldt 24 år, bortfalder alderskravene – dvs. du får førerretten til alle kategorier af motorcykler (dvs. kateogri A).

A2 mellemstor motorcykel

Alderskrav

Når du er fyldt 20 år, det muligt at få udstedt kørekort til “mellemstor motorcykel (kategori A2), såfremt du:

 1. har mindst 2 års erfaring som fører af lille motorcykel på baggrund af et kørekort til kategori A1 og herefter har bestået en praktisk prøve på en “mellemstor motorcykel” (kategori A2)
  Eller
 2. uden tidligere at have erhvervet kørekort til kategori A1, har gennemført køreundervisning og bestået en køreprøve til kategori A2 på en “mellemstor motorcykel” (kategori A2)

​NB! Dog kan motorcykelmekanikere/motorcykelmekanikerlærlinge samt ansatte, værnepligtige eller frivillige i forsvaret i forbindelse med arbejdet eller tjeneste få dispensation til at erhverve førerretten til “mellemstor motorcykel” (kategori A2) i en alder af 18 år.

Tager du motorcykelkørekort efter du er fyldt 24 år, bortfalder alderskravene – dvs. du får førerretten til alle kategorier af motorcykler (dvs. kategori A).

​A stor motorcykel

Alderskrav

Der er følgende muligheder for at erhverve førerret til “stor motorcykel” (kategori A):

22 år: Du kan tidligst erhverve MC-kørekort til “stor motorykel” (kategori A), når du er fyldt 22 år, såfremt du har haft kørekort til “mellemstor motorcykel” (kategori A2) i mindst 2 år og herefter har bestået en praktisk prøve til “stor motorcykel” (kategori A)

24 år: Du er fyldt 24 år og

 1. har gennemført køreundervisning og bestået en køreprøve til kategori A på en stor motorcykel (kategori A)
  ELLER
 2. har erhvervet kørekort til kategori A2 og har bestået en praktisk prøve på en “stor motorcykel” (kategori A)

NB! Dog kan motorcykelmekanikere/motorcykelmekanikerlærlinge samt ansatte, værnepligtige eller frivillige i forsvaret i forbindelse med arbejdet eller tjeneste få dispensation til at erhverve førerretten til “stor motorcykel” (kategori A) i en alder af 21 år.